Praznik glasbe: Kühlschrank ● Maja & Stela

Praznik glasbe: Kühlschrank ● Maja & Stela

tor

10

jan

00:00

VSTOPNICE

xx € - xx €

Lokacija

tor

10

jan

00:00

VSTOPNICE

xx € - xx €

Lokacija

tor

10

jan

00:00

VSTOPNICE

xx € - xx €

Lokacija

Kühlschrank je glasbeni projekt Simona Fugine, ki je jeseni 2022 izdal album Konec nekega obdobja. Album zajema 13 skladb, ki so nastale v preteklem desetletju ustvarjanja, in kot naslov pove, le-te zaokrožujejo neko obdobje. Njegova besedila se ukvarjajo z odnosi – do sebe in do bližnjih, do sveta in do okolice – ter dojemanjem prostora in časa, v katerem živimo. 

Kühlschrank se ne okvirja v določen žanr, ne zanika pa močnih vplivov glasbe, ki je nastala na presečišču otoškega alternativnega indie rocka in britpopa. V vmesnem obdobju se je Kühlschrank okrepil z novim članom zasedbe v živo, z basistom in kitaristom Dejanom Ostermanom.  

Maja Novak (vokal) in Stela Gašparič (klaviature) sta študentki prvega letnika glasbene pedagogike v Mariboru. Maja prihaja iz Majšperka, Stela iz Maribora. Čas za vajo najdeta v prostih urah med predavanji. Spoznali sta se oktobra in hitro ugotovili, da ju skupno muziciranje slovenskih ter hrvaških popevk in balad osrečuje, zato bi to srečo radi podelili naprej. 

Prvi dan poletja, 21. junija 2024, bo v znamenju Praznika glasbe. S Praznikom glasbe se SIGIC – Slovenski glasbenoinformacijski center tudi letos pridružuje priznani mednarodni iniciativi Fête de la Musique, ki poteka v več kot 120-ih državah sveta. Slovenski Praznik glasbe, ki poteka brez generacijskih in žanrskih omejitev, je kulturni dogodek, usmerjen v promocijo slovenske glasbe in njenih ustvarjalcev. Festival nudi priložnost, da se glasba pojavi na nevsakdanjih javnih prizoriščih, kot so muzeji, mostovi, parki, bolnišnice in druge javne institucije. Izvajalci za svoj nastop ne prejmejo honorarja, lahko pa pripravijo klobuk ali kovček za prostovoljne prispevke občinstva. Vsi koncerti so za obiskovalce brezplačni. Letos bo poleg Maribora Praznik gla

Nastopajoči:

Kühlschrank:
Simon Fugina, vokal, kitara
Dejan Osterman, bas kitara

Maja & Stela:
Maja Novak, vokal
Stela Gašparič, klavir

Pokrovitelj dogodka