Žlahtni spoj tradicionalnega in inovativnega

Osupljivi ambient Sodnega stolpa, oplemeniten z edinstveno atmosfero legendarnega jazz kluba.

Žlahtni spoj tradicionalnega in inovativnega

Osupljivi ambient Sodnega stolpa, oplemeniten z edinstveno atmosfero legendarnega jazz kluba.
Harmelogic z gostom Dongom Jingmingom

Veste, kaj je erhu? Kitajskemu tradicionalnemu godalu bomo prisluhnili v Sodnem stolpu, enem najprivlačnejših festivalskih prizorišč, kjer bodo zazveneli klavir in tolkala. Harmelogic z gostom Dongom Jingmingom bodo poskrbeli za žlahtni trk dveh navidezno oddaljenih kultur ter naslikali neobičajne, a še kako privlačne zvočne podobe, ki ustavljajo čas.

Kako vznemirljiva je kombinacija inovativnosti in tradicije bomo spoznali tudi ob mojstrskih priredbah in vrhunskih izvedbah ljudskih pesmi slovenskih regij, ki jih bodo pripravile Katice. Moč slovenske besede bomo začutili v nastopu enega najzanimivejših slovenskih šansonjerjev mlade generacije, čigar duhovita in pikra uglasbena poezija nastavlja ogledalo sodobnemu času. Primož Vidovič z  zasedbo bo z nami na predzadnji festivalski dan. 

Primož Vidovič z zasedbo
Flamenko Oblivion: Red moon

Vita Mavrič, nesporna kraljica slovenskega šansona vabi na potovanje v preteklost. Razvajala nas bo namreč z večerom klezmerja. Tradicionalni napevi vselej zadenejo naravnost v srce, saj so nabiti s čustvi – pa naj gre za prekipevajoče veselje ali globoko žalost. 

Podobno velja za flamenko, katerega ekspresivnost bo naelektrila ozračje med stoletnim zidovi s pomočjo zasedbe Flamenko Oblivion. Tradicija pa je tudi ključna beseda za opis slovenske zasedbe Panda, ki je na glasbeno sceno stopila v osemdesetih, a ji, kljub temu da deluje že štiri desetletja, vsakič znova uspe zveneti novo, sveže – drugače! 

Desetletje kasneje, v devetdesetih, se je v Ljubljani rodil klub, ki odločilno zaznamuje slovensko jazzovsko sceno. Članom njegovega hišnega tria Sax Summit Quintet se bosta posebej za gostovanje na Festivalu Lent pridružila izjemna slovenska saksofonista. Osupljivi ambient Sodnega stolpa, oplemeniten z edinstveno atmosfero legendarnega jazz kluba? Sanjska kombinacija!

Sax Summit Quintet

Sodni stolp

Sodni stolp
21. – 29. junij