E Festival Lent E O Festivalu Lent E Festival festivalov

Festival Lent je festival festivalov ne samo zaradi svoje tradicije in velikosti, ampak znotraj njega tako ali drugače najdejo svoje mesto in obiskovalce tudi drugi pomembni mestni festivali. Prepustite se čarom Folkarta, kjer se srečata tradicija in ustvarjalnost in iz katerega Festival Lent pravzaprav izvira. Spoznajte nagajivo Ano Desetnico, festival uličnega gledališča, ki se je rodil prav v mestu ob Dravi. Pridružite se nam na  vrhunskih dogodkih festivala JazzLent z Jazz Podijem, kjer zazvenijo najboljši ritmi jazz, funk in svetovnih glasb. Za najpomembnejše ljubitelje ustvarjanja in umetnosti na svetu pa je tu Art kamp, kjer se prepletajo raznolike izkušnje otrok - ustvarjalcev boljšega jutri.  Do solz vas bo nasmejal StandUpLent, nove svetove ustvarjanja pa boste lahko spoznavali ob programih festivalov Stoptrik in Dokudoc. Prepustite se raznolikim svetovom znotraj Festivala Lent in ustvarite nepozabne spomine!

Folkart

Mednarodni folklorni CIOFF festival s petintridesetletno tradicijo, ki uživa sloves enega najboljših in najprivlačnejših na svetu.

JazzLent in Jazz Podij

Programa, ki privabljata najaktualnejša in najbolj zveneča imena jazzovskih in sorodnih glasbenih smeri.

Art kamp

Festival ustvarjanja in radovednosti, ki z izvirnimi prireditvami in delavnicami privablja male in velike v zeleni objem mestnega parka.

Ana Desetnica na Lentu

Festival uličnih gledališč, ki je nastal ob Dravi in ki sedaj odkriva ter z vragolijami in akrobacijami preizkuša nove in nove kotičke mesta.

Drugi festivali

Festival Lent gosti tudi predstavitvene dogodke drugih pomembnih mestnih festivalov, kot sta festivala Dokudoc in StopTrik.

StandUpLent

Mednarodni festival stand up komedije, se z aktualno in dinamično vsebino postavlja na zemljevid Evrope tudi kot razvojna pobuda.