ADHD

ADHD
Jazz v Narodnem domu

tor

10

jan

00:00

VSTOPNICE

xx € - xx €

Lokacija

tor

10

jan

00:00

VSTOPNICE

xx € - xx €

Lokacija

tor

10

jan

00:00

VSTOPNICE

xx € - xx €

Lokacija

Kar se je leta 2007 začelo kot enkratni koncert na blues festivalu pod vznožjem ledenika, je danes najbolj cenjena jazzovska skupina na Islandiji.


Glasbo skupine ADHD je nemogoče opisati – treba jo je preprosto doživeti v živo, saj na popolnoma edinstven način mešajo vplive jazza, rocka, post-rocka in severnjaške folklore. Na prvi posluh je sicer slišen vpliv električnega obdobja Milesa Davisa, vendar tudi Radiohead, Pink Floyd ali Steely Dan. In nemogoče je, da ob kombinaciji melanholičnega jazza in nenadnih rockovskih zasukov, njihova glasba človeka ne bi spominjala na opustelo islandsko pokrajino in vulkanske izbruhe.  Že njihov prvi album je doživel izjemen uspeh (nagrada za album leta, pesem leta in nastop leta na Islandiji), z vsakim nadaljnjim (medtem že osmim) pa se je krog njihovih zvestih privržencev razširil po vsem svetu.

ADHD pletejo optimistične melodije, prefinjeno dozirajo elektronske efekte in dovoljujejo da se koncertna dvorana napolni z zvokom rohnečih Hammond orgel, podkrepljenih z občasnim stampedom bobnov in električnega basa. Vsak njihov nastop je edinstvena zvočna pokrajina in od prvega tona naprej je vsakomur slišno, da je njihova glasba nastala v zamaknjeni izolaciji in da je plod izjemne ljubezni do glasbe, muziciranja in medsebojnega prijateljstva. ADHD na svojih koncertih občinstvo popeljejo v čarobno, psihoakustično vesolje s terapevtskim učinkom – in to povsem brez ezoteričnega prizvoka. Izjemno priporočeno!


Cene vstopnic: 10 EUR (redna cena), 8 EUR (študenti)

Nastopajoči:

Óskar Guðjónsson, saksofoni
Ómar Guðjónsson, el. kitara, bas kitara
Thomas Jonsson, klavir, Hammond orgle, klaviature
Magnús Trygvason Eliassen, bobni, tolkala

 

Arhiv fotografij dogodka