Goran Vojnović: Đorđić se vrača

Goran Vojnović: Đorđić se vrača
Predstava abonmaja Komedija 2023/2024

tor

10

jan

00:00

VSTOPNICE

xx € - xx €

Lokacija

tor

10

jan

00:00

VSTOPNICE

xx € - xx €

Lokacija

tor

10

jan

00:00

VSTOPNICE

xx € - xx €

Lokacija

Glavni junak uspešnice Čefurji raus! je odrasel in se po mnogo letih vrne na Fužine. V sočni fužinščini nam razloži, kje je bil in kako je biti nazaj.


Po uspešnici Gorana Vojnovića, Čefurji raus!, ki jo je Aleksandar Rajaković odigral več kot 400-krat, se glavni junak Marko Đorđić vrača na slovenske odre. Po mnogo letih se je vrnil na Fužine in v sočni fužinščini nam razloži, kje je bil in kako je spet živeti v Sloveniji.

Je Marko Đorđić še čefur? Je zdaj morda gaser? Kaj si o njegovi vrnitvi mislita mama Ranka in oče Radovan? Kdo so danes njegovi prijatelji? Kaj ima z Natašo in kaj z Almo? Kaj je s Slovenijo in basketom? In kaj imajo droge, policija in Slovenske Konjice z vsem tem?

Marko Đorđić je humoren opisovalec svoje okolice in vešč kritik družbe. Z duhovitimi, a ostrimi refleksijami razkriva smešne plati naših (preveč) resnih življenj in odkriva (nove) stične točke med čefurji, južnjaki, gasterbajterji, gaserji … in Slovenci.

Đorđić se vrača je monokomedija, ki se na izpraznjenem odru odreče spektakelskim efektom, saj režija Mareta Bulca stavi le na surovo moč Vojnovićevega besedila in igralsko neposrednost Aleksandra Rajakovića.


Pomembno: presedanje abonentov Komedije je možno le med abonmajskimi redi (Ponedeljek in Petek), ne pa tudi v terminih za izven, ki niso del abonmajskega programa. Abonente vljudno prosimo, da presedanja uredijo v času dopoldanskih uradnih ur Informacijske pisarne (med 10. in 13. uro), lahko tudi preko telefona ali e-pošte. Presedanja v primeru razprodanih terminov ne moremo zagotoviti. Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Avtor romana: Goran Vojnović

Nastopa: Aleksandar Rajaković

Režija: Mare Bulc

V predstavi je uporabljen avdio posnetek iz arhiva Vala 202, Radio Slovenija.

Produkcija: avtorski projekt v sodelovanju s SiTi Teatrom BTC

Organizator: Narodni dom Maribor