Jazz Exchange 2023: Pantaloons + Tygroo

Jazz Exchange 2023: Pantaloons + Tygroo
Jazz v Narodnem domu

tor

10

jan

00:00

VSTOPNICE

xx € - xx €

Lokacija

tor

10

jan

00:00

VSTOPNICE

xx € - xx €

Lokacija

tor

10

jan

00:00

VSTOPNICE

xx € - xx €

Lokacija

V okviru mednarodnega projekta Jazz Exchange vam predstavljamo mladi glasbeni skupini iz Slovenije in Češke, ki sta trenutno vrh trobilske »brass band« glasbe!


Nastop slovenskih Pantaloons in čeških Tygroo bo mešanica zvokov, v kateri se prepleta žlahtna tradicija trubačev iz Balkana in New Orleansa z elektroniko in novim valom londonske jazz scene, z dodatki funka, breakbeata in dubstepa.

Pantaloons je eden tistih bendov, ki še tako ravnodušno občinstvo vedno spravijo na noge in poskrbijo za zabavo. Skupina deluje od leta 2016, njihova avtorska glasba pa je svoje mesto našla v elektronski plesni glasbi, začinjeni s prepihanimi ritmi jazza, funka, breakbeata, dubstepa in še česa. Po številnih domačih in mednarodnih nastopih so v letu 2022 izdali svoj prvi album z naslovom Zbounce, v sodelovanju s Slovenskim mladinskim gledališčem pripravili mladinsko gledališko predstavo Razcufane zgodbe, poleg številnih koncertov v Sloveniji pa so nastopili tudi na festivalih v Srbiji, Makedoniji, na Madžarskem, Češkem, Nizozemskem, v Belgiji in Franciji.

Tygroo je češka drum’n’brass/balkan/hiphop skupina, ki združuje nekatere tradicionalne in sodobne glasbene zvrsti, kot so klezmer, balkanska glasba, funk, hiphop, disco, dubstep in elektronika. Vse skupaj je začinjeno z veliko mero iznajdljivosti in kreativnosti. Ko igrajo le na bobne in pihala (in včasih na harmoniko), zvenijo zelo nenavadno, sveže, polno barv in ognja, ki prihaja včasih iz Odese ali festivala v Guči, včasih iz New Orleansa ali newyorške podzemne železnice.

Dobrodošli na dvojni electro-brass žurki!


Cene vstopnic: 10 EUR (redna cena), 8 EUR (študenti)

Pantaloons:
Luka Belič, saksofon
Aljaž Markežič, suzafon, sintetizator, ewi
David Nik Lipovac, bobni

Tygroo:
Matej Heinzl, saksofoni, klarinet, vokal
David Lomič, saksofoni, harmonika, vokal
Vojta Stolbenka, bobni, sintetizatorji, produkcija zvoka
Šimon Janák, tuba, petje, pridiga

Partnerji Jazz Exchange 2023: SIGIC, Music Slovenia, Ljubljanski grad, Mladí ladí jazz, Sound Czech, Narodni dom Maribor

 

Arhiv fotografij dogodka