Maribor in umetniki

Maribor in umetniki
Razstava likovnih del

tor

10

jan

00:00

VSTOPNICE

xx € - xx €

Lokacija

tor

10

jan

00:00

VSTOPNICE

xx € - xx €

Lokacija

tor

10

jan

00:00

VSTOPNICE

xx € - xx €

Lokacija

Razstavljena dela bodo na voljo za ogled od 15. 5. do 15. 6. 2024, vsak dan med 10. in 17. uro.


Lions klub Maribor Piramida bo v septembru 2024 organiziral dražbo likovnih del, celoten izkupiček pa bo namenjen štipendijskemu skladu za nadarjene otroke iz socialno ogroženih okolij.

Lions klub Maribor Piramida je eden izmed prvo ustanovljenih Lions klubov v Sloveniji in letos obeležuje 30. obletnico delovanja. V svoji 30-letni zgodovini so izvedli in podprli več kot 100 različnih akcij ter projektov, s katerimi so pomagali tako posameznikom kakor tudi različnim društvom. Skupno so za nabavo opreme za slepe in slabovidne, gluhe in naglušne ter invalidne osebe, za štipendiranje nadarjenih otrok in za pomoč osebam iz socialno ogroženih okolij donirali že več kot 360.000 €. Vsa zbrana sredstva iz naslova sponzorstev, donacij bodo namenjena izključno za izvedbo dobrodelnih in humanitarnih projektov, ki jih v Lions klubu Maribor Piramida izvajajo s vso skrbnostjo za ljudi, ki nezavidljivih okoliščinah potrebujejo pomoč.


Razstava likovnih del »Maribor in umetniki« ustvarjenih na dobrodelni  likovni koloniji, ki je bila v organizaciji Lions kluba Maribor Piramida.

Razstavljajo:
Bogdan Čobal
Matjaž Duh
Zdravko Luketič
Jasna Kozar
Tatjana Mijatović
Igor Orešič
Milena Pavlin
Gregor Pratneker
Niko Ribič

Kurator:
Mario Berdič Codella

Organizatorja: Narodni dom Maribor in FABULIST KULTURA, zavod za kulturne dejavnosti