Mariborske zgodbe

Mariborske zgodbe
60. celovečerna predstava Akademske folklorne skupine Študent

tor

10

jan

00:00

VSTOPNICE

xx € - xx €

Lokacija

tor

10

jan

00:00

VSTOPNICE

xx € - xx €

Lokacija

tor

10

jan

00:00

VSTOPNICE

xx € - xx €

Lokacija

Začetki delovanja Akademske folklorne skupine Študent segajo v leto 1964. Ustvarjajo že 60 let. So ena večjih in kakovostnejših skupin v Sloveniji, kar dokazujejo tudi številna priznanja, ki so jih prejeli doma in na festivalih v tujini. Med temi sta tudi Zlata plaketa Zveze kulturnih organizacij Maribor in Zlata Maroltova plaketa za folklorno dejavnost, najvišje priznanje za folklorno dejavnost v Sloveniji.


Mariborske zgodbe so slike v času, so zgodbe iz zgodovine mesta. S projektom se skupina poklanja in zahvaljuje mestu, v katerem ustvarja. Projekt se ne bo končal s celovečernim koncertom ob 60 letnici; živel bo naprej in rasel. Koreografije bodo postale del stalnega repertoarja skupine.

Prve koreografije, ki jih bomo predstavili, so prvi oris zgodovine mesta Maribor. Izbrali smo obdobja, ki si časovno sledijo – od prvih poselitev območja pod Pohorjem ob Dravi do prve omembe uradnega imena, razvoja meščanstva in industrijskega razcveta, vse do leta 1964, ko je bila ustanovljena Akademska folklorna skupina Študent.

Vabimo vas na popotovanje skozi čas.
Vabljeni na 60. celovečerni koncert Akademske folklorne skupine Študent!


Prodaja in cene vstopnic:

  • Redna cena: 15€ / na dan dogodka 17€
  • Študenti: 10€ / na dan dogodka 12€

 Ob nakupu šestih vstopnic prejmete eno vstopnico brezplačno.

 Nakup vstopnic po študentski ceni je možen v Informacijski pisarni Narodnega doma Maribor v času uradnih ur ob predložitvi študentske izkaznice.

Nastopajoči: Akademska folkorna skupina Študent

Organizator dogodka: Kulturno umetniško društvo Študent Maribor