Pustno rajanje z Romano in Pižamo

Pustno rajanje z Romano in Pižamo
Predstava abonmaja Kekec 2023/2024

tor

10

jan

00:00

VSTOPNICE

xx € - xx €

Lokacija

tor

10

jan

00:00

VSTOPNICE

xx € - xx €

Lokacija

tor

10

jan

00:00

VSTOPNICE

xx € - xx €

Lokacija

Z nami bo Romana Krajnčan z gosti in najlepšimi pesmimi za otroke

Z nami bosta naša prijateljica Romana Krajnčan in Boštjan Gorenc – Pižama kot mojstrski kuhar Kuhlo Šporhat, ki v svojih loncih cmari rime; zmedeni učitelj Toni Prav, ki si nikoli ne zapomni, koliko je 1+1 ter Pižama, ki bo sestavil pravljico, v kateri bodo nastopale maske!

Boštjan Gorenc – Pižama je stand-up komik, njegove šale se ukvarjajo z absurdnostjo sodobnega življenja in starševstva ter so polne besednih iger. Piše pravljice za Lahkonočnice in revijo Ciciban. Njegove slikanice z ilustracijami Igorja Šinkovca Kaj se skriva očku v bradi Si že kdaj pokusil Luno? in Si že kdaj jezdil morskega konjička? so bile nominirane za številne nagrade (Večernica, nagrada Kristine Brenkove, Levstikova nagrada, častna lista IBBY) ter nosijo znak zlata hruška. Njegova najnovejša knjiga govori o Hudi risinji, krasijo pa jo ilustracije Jaka Vukotiča.

Romana Krajnčan je izdala več kot 200 pesmi za otroke, ustvarila 7 muzikalov in glasbeno plesnih predstav, knjige z notnim zapisom, njene pesmi prepeva že več generacij. Pred kratkim je izšla slikanica z zgodbo Ferija Lainščka, ki jo krasijo ilustracije Polone Lovšin ter glasba Lojzeta Krajnčana, ki jo izvajata Romana Krajnčan in Daniel Malalan.

Tone Pavček je zapisal:
»Kdor hoče peti otrokom, mora imeti glas, ki gre čez do-re-mi in nazaj do mi-re-do. A sam glas še ni dovolj. Mora imeti tudi veliko in lepo srce, v katerega gredo vsi otroci od Anžeta do Žige pa od Žive do Anke. Tak glas in srce, bi rekel, ima Romana Krajnčan. Zato poje otrokom prave njihove pesmi.« Tone Pavček.

Po rajanju bodo na sporedu Kekčeve poustvarjalnice z otroškimi kreativnimi pustnimi delavnicami.


Vstopnico potrebujejo tako otroci kot spremljevalci.

Nastopata: Romana Krajnčan, Pižama

Organizator: Narodni dom Maribor

Arhiv fotografij dogodka