Ibrica Jusić

Ibrica Jusić

tor

10

jan

00:00

VSTOPNICE

xx € - xx €

Lokacija

tor

10

jan

00:00

VSTOPNICE

xx € - xx €

Lokacija

tor

10

jan

00:00

VSTOPNICE

xx € - xx €

Lokacija

Dubrovniški trubadur, ki bo na Festivalu Lent obeležil izjemnih 60 let kariere in svoj prihajajoči 80. rojstni dan.

Prepoznaven vokal, kitara in ob njem na odru njegov zvesti pasji spremljevalec – le kdo ne pozna Ibrice Jusića? Kot kitarist in kantavtor se je uveljavil že leta 1968 na festivalu v Zagrebu. Tradicijo francoskih šansonov je nadgradil s svojim avtentičnim avtorskim izrazom, ki ga odlikujejo poetičnost in intelekt ter tudi komponiranje na besedila znanih pesnikov. Jusić je bil desetletja zaščitni znak Dubrovniških poletnih iger, na katerih se je redno pojavljal kot organizator večernih koncertov na skalinah, pripravljal pa je tudi samostojne kitarske recitale v Knežjih dvorih.

Prvi album je izdal leta 1975, ko je s svojimi zgodnjimi uspešnicami Mačka, Dobro jutro, Margareta, Ponoć in Jubi san vašu ćer zaslovel tudi na območju jugoslovanske diskografske scene. Priljubljene pa so postale tudi njegove uglasbitve verzov Shakespeara, Brechta, Paljetka, Antića, Britvića in drugih.

Prelomnico v njegovem ustvarjanju predstavlja prvi simfonični album Ibrica (1981), ki ga je orkestriral njegov starejši brat Đelo Jusić. Đelo je za Ibrico napisal tudi številne antologijske pesmi, kot so Šalom Sarah, U svakom slučaju te volim, Na Stradunu in druge.

Vabljeni na večer, odet v nostalgičnost dubrovniških poletnih noči.


Vstopnice: 15 € sedišče (do 20. 6.) / 20 € sedišče (od 21. 6.)

Vstopnica za prizorišče Minoriti – Oder Nove KBM vsak večer po končanem koncertu oz. prireditvi velja tudi kot vstopnica za Minoriti After Party.

*Prireditev bo izvedena v vsakem vremenu. Ker želimo vsem obiskovalcem omogočiti prijetno spremljanje dogodka in dobro vidljivost na oder, odpiranje dežnikov na prizorišču ni dovoljeno. Svetujemo vremenu primerno obutev in oblačila.

Nastopa: Ibrica Jusić

Pokrovitelj dogodka