PipsChips&Videoclips

PipsChips&Videoclips

tor

10

jan

00:00

VSTOPNICE

xx € - xx €

Lokacija

tor

10

jan

00:00

VSTOPNICE

xx € - xx €

Lokacija

tor

10

jan

00:00

VSTOPNICE

xx € - xx €

Lokacija

PipsChips&Videoclips so edinstveni pojav na hrvaški glasbeni sceni: so hkrati stilsko raznovrstni, tematsko provokativni in vizualno privlačni – pravi primer moderne pop zasedbe. Na sceni so vse od začetka 90. let in imajo bogato diskografsko in koncertno zgodovino. Širokega razpona vplivov niso nikdar prikrivali in prav ta značilnost – ob specifični poetiki Dubravka – je vse do danes ključnega pomena za prepoznavnost benda.

Doslej so posneli 8 albumov in še naprej redno snemajo ter izdajajo nove single. Najnovejši, Kung fu lekcije, nadaljuje niz, ki so ga začeli s singli Jacques Cousteau, 3PM, Tek da nas podsjeti in K1. Po odličnem singlu Pariz in pred izidom novega studijskega albuma predstavljajo pesem Većin. Za glasbo je poskrbel Dubravko Ivaniš, tudi avtor besedila, nato producenta Marko Levanić in Ivan Božanić, za miks pa sta poskrbela Pavao Miholjević in Jurica Ferina.

»Večinoma to razumem kot pospravljanje in hitro rekapitulacijo, kje smo in kaj smo. Mogoče je tako najbolje začeti z Vesno – čisto, brez repkov. In Gonzo je naredil nekaj podobnega z videospotom, ki je reminiscenca na celo serijo videospotov, ki smo jih delali skupaj tako rekoč od prvega dne benda,« je ob novem videospotu povedal Dubravko Ivaniš. Pod videospot pa se podpisuje avtor največjih in najpomembnejših dosežkov skupine – Radislav Jovanov Gonzo. Material je uredila Anita Jovanov, pri snemanju pa so sodelovali Dinka Vuković, Ivana Pavlović, Hrvojka Begović, Damir Klemenić, Lucija Ivaniš, Toma Medvešek in hulahopdžijska druščina.

Pariz in Većinom sta napovedala nov studijski album Pipsov, naslovljen Vesna, ki prihaja 17. oktobra. Gre za prvo dolgometražno izdajo skupine po desetih letih in nagrajeni mojstrovini Walt.

Nastopajoči:

Dubravko Ivaniš, vokal
Ivan Božanić, kitara
Krunoslav Tomašinec, kitara
Zdeslav Klarić, klaviature
Marko Levanić, bas
Pavle Gulić, bobni

Pokrovitelj dogodka