Počeni Škafi ● Sonas

Počeni Škafi ● Sonas

tor

10

jan

00:00

VSTOPNICE

xx € - xx €

Lokacija

tor

10

jan

00:00

VSTOPNICE

xx € - xx €

Lokacija

tor

10

jan

00:00

VSTOPNICE

xx € - xx €

Lokacija

Ob 21.00: Počeni Škafi

Počeni Škafi so nastali pred dvanajstimi leti po vzoru neworleanških uličnih bendov in so po majhnih korakih zrasli v nekaj še bolj bogatega, edinstvenega in domačega. So glasbena družina, tesno povezana, ko je treba, in spuščena z vajeti, ko ni. Njihova glasba je polna užitka in žive energije, njen pomemben del pa so tudi izpiljena besedila, ki črpajo iz kompleksnosti medčloveških odnosov. Letos izdajajo tretji studijski album Kompas, ki ga imajo za svoje najbolj dovršeno delo doslej. Album devetih pesmi je rezultat dvoletnega pisateljskega in raziskovalnega procesa, posnet pa je bil v enem samem dnevu. 

 

Ob 22.30: Sonas

(Srbija)

Sonas je progresivna pop glasbena skupina, ki združuje elektronski zvok, zanimive bobnarske udarce in melodične vokalne linije. Sonas se zgleduje po različnih kulturah. Ta ljubezen se izraža skozi zlitje zvoka, kjer se združita modernizem in antika, vplivi vzhoda in zahoda in kjer skozi pesmi prevladuje večjezično izražanje. Čeprav je najbolj zastopana angleščina, so besedila napisana tudi v arabščini, španščini in srbščini. Trenutno delajo na svojem albumu, nekaj skladb pa je bilo izvedenih tudi na Jazz festivalu Zelenkovac v Bosni (julij 2022), glasbenem festivalu Nefestik v Češki (junij 2023) in Plznu (junij 2023), festivalu Jazzaland v Temerinu, Srbija (julij 2023), Nisville Festival (avgust 2023), Petrovac Jazz Festival (september 2023), Changeover Festival Dom Omladine Beograd (oktober 2023), NS ALT-LIVE SKCNS Fabrika Novi Sad (december 2023).

Sara Vuletić, ustanoviteljica in kantavtorica skupine Sonas, glavna vokalistka in klaviaturistka, posebna, ker poje v različnih jezikih. Skozi dolgoletno delo se je vokalno izpopolnjevala pri znani glasbenici Madame Piano in trenutno obiskuje petletno šolo bizantinskega petja. Že od najstniških dni se kot solistka ukvarja z glasbenimi projekti, kjer izstopa njeno soavtorsko delo neoklasične glasbe z Vladimirjem Puhalcem, skladateljem, ki živi in ustvarja na Norveškem, izvajala pa sta glasbo v Srbiji, regiji in Norveška. Končala je študij arabskega jezika in književnosti ter magistrski študij kulturne politike in managementa (Univerza Lyon 2, Francija in Univerza umetnosti Beograd). 10 let je živela v Omanu in Dubaju, kjer je delovala na področju jezika, umetnosti in kulture. Je tudi programska direktorica projekta Novi Sad “Evropska prestolnica kulture”, kjer je s svojo ekipo oblikovala glasbeni program. Kot strokovni govornik sodeluje na glasbenih konferencah in festivalih: Pin Music Conference Skopje (2021, 2022, 2023), Budapest Ritmos Festival (2022), Changeover Festival Beograd (2022, 2023), Ment Ljubljana (2023, 2024).

Glasbena pot Nebojse Aradskega se začne pri 7 letih, ko se vpiše v nižjo glasbeno šolo za violino, po nekaj letih pa se zaljubi v rock in metal glasbo ter odkrije novo ljubezen – bobne. Je eden od ustanoviteljev skupine Flashback, kasneje Simboli, ki izvaja priredbe največjih domačih in tujih rock in pop uspešnic, z občasnimi objavami avtorske glasbe. S Simbolijem je nastopil več kot 300-krat po vsej Srbiji. Hkrati se začne poglobljeno zanimati za elektronsko glasbo, kjer se preizkusi v vlogah skladatelja, aranžerja in pisca besedil. Ukvarja se s studijskim delom, kot glasbenik, aranžer, inženir in producent, sodeluje pri številnih albumih in singlih domačih izvajalcev. Leta 2015 je ustanovil novo zasedbo »Severe«, ki se ukvarja izključno z avtorsko glasbo, ki jo slogovno lahko označimo kot moderna metal glasba. Trenutno snemajo svoj prvi album. Od leta 2024 igra tudi bobne pri Sonasu. Njegov mentor je Branko Popovič, dobitnik nagrade Zildian Avedis na Berklee College of Music. Trenutno se pripravlja na opravljanje RSL 8. stopnje.

Nastopajoči:

Počeni Škafi
Marjeta Prudič, vokal
Matevž Zlatnar, trobenta
Andraž Gnidovec, pozavna, tuba
Jakob Grčman, kitara
Jernej Vindšnurer, kontrabas
Jernej Juren, ribežen, boben

Sonas
Sara Vuletić, vokal in klaviature
Nebojsa Aredski, bobni, elektronika

Pokrovitelj dogodka