Povorka Pihalnega orkestra Pošta Maribor

Povorka Pihalnega orkestra Pošta Maribor

tor

10

jan

00:00

VSTOPNICE

xx € - xx €

Lokacija

tor

10

jan

00:00

VSTOPNICE

xx € - xx €

Lokacija

tor

10

jan

00:00

VSTOPNICE

xx € - xx €

Lokacija

Tradicionalna povorka ob otvoritvi festivalskega dogajanja nas bo popeljala po prenovljeni promenadi na Lentu vse od Sodnega stolpa do Vodnega stolpa s postankom na Splavarski brvi!

Pihalni orkester Pošta Maribor je bil ustanovljen že daljnega leta 1931. Struktura njegovega članstva je tako po starosti kot po izobrazbi zelo raznolika. V njem igrajo osnovnošolci, univerzitetni profesorji, glasbeni ljubitelji in akademsko izobraženi glasbeniki. Danes ima orkester, ki je na tekmovanjih v Sloveniji uvrščen v najzahtevnejšo kakovostno skupino, več kot 70 članov. S svojim raznovrstnim repertoarjem je usmerjen predvsem h koncertni glasbi in simfoničnemu zvoku. Pogosto sodeluje tudi z uglednimi glasbenimi gosti, tako solisti kot tudi dirigenti, ki še dodatno obogatijo njegovo umetniško delovanje in mariborsko glasbeno sceno. V svojem poslanstvu pihalni orkester Pošta Maribor že dolgo ni več samo poštni, temveč je mariborski in slovenski. Nabral si je že tudi veliko mednarodnih izkušenj z nastopi v republikah bivše Jugoslavije, v Avstriji, na Češkem, Slovaškem, v Nemčiji, na Danskem, Švedskem, Nizozemskem, v Luksemburgu, Belgiji, Madžarski, Italiji in Španiji. Prav tako je prejel celo vrsto pomembnih mednarodnih priznanj in zabeležil odlične uvrstitve na mnogih tekmovanjih.

Dolgoletnega umetniškega vodjo in dirigenta Ervina Hartmana mlajšega, ki je vodil pihalni orkester od leta 1967 do 2018, je uspešno nasledil Aleksander Čonč.

Nastopajoči:

Pihalni orkester Pošta Maribor
Aleksander Čonč, dirigent

 

Pokrovitelj dogodka