Ilhan Ersahin’s Istanbul Sessions

Ilhan Ersahin’s Istanbul Sessions

tor

10

jan

00:00

VSTOPNICE

xx € - xx €

Lokacija

tor

10

jan

00:00

VSTOPNICE

xx € - xx €

Lokacija

tor

10

jan

00:00

VSTOPNICE

xx € - xx €

Lokacija

Glasba za 21. stoletje, »fusion« jazz za plešoče občinstvo.

Saksofonista, skladatelja, producenta, lastnika kluba, kuratorja festivalov in imetnika založbe, Ilhana Ersahina, boste slišali igrati z Red Hot Chili Peppers v Sao Paolu, nastopati z Buggejem Wesseltoftom v Blue Note klubu v Tokiu ali videli odigrati orientalski set s turškimi Romi v elegantni koncertni dvorani nekje v Evropi. Ta resnično vsestranski glasbenik je navdihnil povsem novo generacijo, ki se ne ozira na žanrske meje. »NuBlu sound«, poimenovan po njegovem slovečem klubu v newyorškem East Villageu, velja za jazzovsko glasbo, ki je vsrkala vplive rock glasbe, reggaeja, funka, trip-hopa in bližnjevzhodnih tradicij. Ibrahim Maalouf, Nils-Petter Molvær, Erik Truffaz, Gilberto Gil in Norah Jones so le nekatera imena, ki jih lahko slišite na njegovih albumih.

Čeprav od srede devetdesetih let deluje pretežno v New Yorku, se je s projektom Istanbul Sessions posvetil stičišču »vzhodne« in »zahodne« glasbe. Člani skupine sodijo med najboljše glasbenike, kar jih Turčija premore, vajene velikih stadionskih nastopov (basist Alp Esönmez denimo igra s superzvezdnikom Tarkanom). To je glasba za 21. stoletje, »fusion« jazz za plešoče občinstvo, spontan kvartet z občutkom nočnega kluba, ki s svojim nezaustavljivim »groovom« in globokim basom zažge še tako stoičnega poslušalca! Če je Velika Britanija proizvedla senzacijo The Comet is Coming, potem so Istanbul Sessions njen turški vzornik, ki razplamteva dvorane širom sveta.


Vstopnice: 16 € sedišče (do 20. 6.) / 21 € sedišče (od 21. 6.)

Vstopnica za prizorišče Minoriti – Oder Nove KBM vsak večer po končanem koncertu oz. prireditvi velja tudi kot vstopnica za Minoriti After Party.


 JazzLent paket
Pri nakupu 3 ali več vstopnic za tri ali več različnih koncertov programskega sklopa JazzLent velja 20% popust na celotno vrednost nakupa.


*Prireditev bo izvedena v vsakem vremenu. Ker želimo vsem obiskovalcem omogočiti prijetno spremljanje dogodka in dobro vidljivost na oder, odpiranje dežnikov na prizorišču ni dovoljeno. Svetujemo vremenu primerno obutev in oblačila.

Nastopajoči:

Ilhan Ersahin, saksofoni
Alp Ersönmez, električni bas
Izzet Kizil, tolkala
Turgut Alp Bekoğlu, bobni

 

Pokrovitelj dogodka