Jazz Podij: Satori

Jazz Podij: Satori

tor

10

jan

00:00

VSTOPNICE

xx € - xx €

Lokacija

tor

10

jan

00:00

VSTOPNICE

xx € - xx €

Lokacija

tor

10

jan

00:00

VSTOPNICE

xx € - xx €

Lokacija

Satori je njegov najnovejši in povsem nepričakovan izdelek, ki je »soulovsko naravnan« in kot tak povsem neobičajen za slovenski prostor.

Jure Tori, letošnji vodja tridnevnega programa Jazz Podij, je daleč izven meja svoje domovine znan kot »poseben harmonikar« in »pripovedovalec zgodb na harmoniki«. Že več kot 30 let igra najrazličnejše stile, od tanga in jazza do etno glasbe in hard rocka. Razvil je svoj slog, ki mu ostaja zvest tudi v lastnih skladbah in skupinah: včasih melanholičen, drugič živahen in radoživ. Soavtor je na več kot 20 zgoščenkah. 

Satori je njegov najnovejši in povsem nepričakovan izdelek, ki je »soulovsko naravnan« in kot tak povsem neobičajen za slovenski prostor. Nepričakovano je že to, da je Tori odložil harmoniko in se posvetil klaviaturam: med pandemijo se je zaljubil v zvoke Rhodesovega klavirja, Wurlitzerja in Hammondovih orgel. Kupil je računalnik, začel snemati in povabil svoje glasbene prijatelje, da se mu na snemanjih pridružijo. Privabil je izjemne glasbenike, kot so pevka Ursula Luthar, legendarni kitarist Primož Grašič, trobentač Jan Adamek in kontrabasist Wolfram Derschmidt. Za zvočno podobo in pravo energijo (beat) je poskrbel producent Jamirko in nastala je skupina, ki bi jo prej lahko našli v Parizu ali v kakšnem ameriškem velemestu, katerega glasbena zgodovina temelji na »soul« glasbi. 


Vstopnice: 10 € sedišče (do 20. 6.) / 15 € sedišče (od 21. 6.)

Nastopajoči: 

Jure Tori, klaviature, orgle
Ursula Luthar, vokal
Žan Cesar, trobenta
Primož Grašič, kitare
Wolfram Derschmidt, kontrabas
Tijan Grašič, bobni 

Pokrovitelj dogodka