Magnifico in veliki disko šlager orkester

Magnifico in veliki disko šlager orkester

tor

10

jan

00:00

VSTOPNICE

xx € - xx €

Lokacija

tor

10

jan

00:00

VSTOPNICE

xx € - xx €

Lokacija

tor

10

jan

00:00

VSTOPNICE

xx € - xx €

Lokacija

Poslastica na lentovskem jubilejnem slavju!

Na Glavnem odru Festivala Lent se bo Magnificu na odru pridružil prav poseben orkester. Disko šlager orkestra v glasbeni enciklopediji sicer (še) ne boste našli, a stavimo, da si muzikologi že belijo glavo, kako ga definirati, saj bo, kot je za Magnificovo glasbo običajno, postavil nova glasbena pravila in mejnike. Slavljenca bomo torej spet doživeli povsem novega in drugačnega. Magnifique!

Charlatan Magnifique, naslov leta 2016 posnetega dokumentarnega filma, je odlična ilustracija glasbenika, ki ga je tako zelo težko popredalčkati, da se v opisu nujno znajdejo tudi na prvi pogled povsem nemogoče kombinacije, kot so: kralj diska in kavboj ter balkanski šarmer in latino lover.

Magnifico je resnično edinstvena glasbena pojava, an entertainer par excellence, ki že tri desetletja kraljuje na domačih in tujih odrih ter klubih in lestvicah, a poslušalce še vedno preseneti ter osupne s svojo energijo, karizmo in odrsko prezenco. Njegova glasba je svetovni unikum: eklektična in duhovita, a še kako lucidna in kritična ter okronana z osupljivo mešanico žanrov in vplivov. Ni da ni! Od pocukranih šlagerjev in balkanskih ritmov do latinskega temperamenta in reggae sproščenosti … In kot da vse to ni dovolj, jo kot češnja na smetani velikanske in barvite sladoledne kupe okrasijo še lesketajoče bleščice disko glamurja.

Kultni albumi Od srca do srca (1993), Kdo je čefur (1996)in Sexy Boy (1999), ki s kopico navidezno lahkotnih hitov duhovito razgaljajo nacionalne komplekse in travme, evrovizijska Samo ljubezen, neuradna himna borcev za pravice LGBT+ skupnosti, pri založbi Sony izdan Export Import, ki je Magnifica katapultiral na svetovne glasbene lestvice, pri berlinski založbi Piranha Music izdan Zum-Zum, ki je nastal ob sodelovanju s kraljem romskega klarineta in saksofona Ferusom Mustafovim, ter Charlatan de Balkan je diskografski seznam, kakršnega v slovenski glasbi še nismo imeli. Če k temu dodamo še filmsko glasbo Stereotip (1997), Pornofilm (2000), Poker (2001) ter Kajmak in marmelada (2003),je jasno, da govorimo o težkokategorniku, čigar tridesetletni megauspešni odrski staž ni nikakršno presenečenje. In če za konec naštejemo še uspešnice, kot so Silvija, 24000 poljubov, Revolution is my Solution, Halo, gospodična, Giv Mi Mani in Hir ai kam, Hir ai go, vemo, da nas čaka viharna koncertna šarm ofenziva, ki se ji nima smisla upirati.

Hir vi kam!


Vstopnice: 23 € stojišče; 25 € sedišče (do 20. 6.) / 28 € stojišče; 30 € sedišče (od 21. 6.)

Prireditev bo izvedena v vsakem vremenu. Ker želimo vsem obiskovalcem omogočiti prijetno spremljanje dogodka in dobro vidljivost na oder, odpiranje dežnikov na prizorišču ni dovoljeno. Svetujemo vremenu primerno obutev in oblačila.

Nastopajo:

Robert Pešut – Magnifico, kitara in glavni vokal
Aleksander Pešut – Schatz!, bobni in spremljevalni vokal
Jan Gregorka, bas kitara
Jan Jarni, solo kitara in spremljevalni vokal
Matija Krečič, violina in spremljevalni vokal
Matej Kužel, saksofon in spremljevalni vokal
Luka Ipavec, trobenta in spremljevalni vokal

1. violine: Deyan Muc, Nina Pirc, Ana Cotič, Sandi Baitokova
2. violine: Ana Mezgec, Živa Ciglenečki, Ajda Cvek, Ajda Blaževič Arko
viole: Gea Pantner, Nejc Mikolič, Patricija Malovrh Mlačnik
violončela: Zala Vidic, Ariel Vei Atanasovski
tolkala: Petra Vidmar

Pokrovitelj dogodka