Sonido Gallo Negro

Sonido Gallo Negro

tor

10

jan

00:00

VSTOPNICE

xx € - xx €

Lokacija

tor

10

jan

00:00

VSTOPNICE

xx € - xx €

Lokacija

tor

10

jan

00:00

VSTOPNICE

xx € - xx €

Lokacija

Že skoraj petnajst let veljajo koncerti tega 9-članskega stroja iz Mexico Cityja za posebno avdio-vizualno doživetje, eno največjih žurk in obenem za glasbeno razodetje. Eksotična tropikalija z rohnečimi orglami, surf-rock kitarami, flavto, tremi tolkalci in obveznim güirojem je zvočni kolaž, ki sicer zveni sila nenavadno, a ima v resnici veliko opraviti z zgodovino popularne glasbe južno od Mehike.  Skupina na psihedeličen način odprašuje »vintage« žanre Latinske Amerike, za katere najbrž niste prav pogosto slišali: amazonska cumbia, peruvijska chicha, huayno, cumbia sonidera, boogaloo, mambo in cha cha chá. K temu dodajte še divje surf-rock kitare, garažno estetiko filmskih grozljivk, ritualne poganske maske ter video, ki ga med koncertom v živo riše Dr. Alderete – in znašli se boste v tako barvitem glasbenem svetu, da si ga doslej niste upali niti sanjati.

Kar sprva zveni kot glasba iz špageti westerna ali karnevalski retro-kič, se tekom koncerta kmalu sprevrže v popolnoma podivjano dirko, v kateri se vam bo zdelo, da vas čez žgočo prerijo preganja mafijska tolpa z Marsa, medtem ko tečete za življenje in se vam med lokanjem mezcala prikazujejo hipnotične podobe iz onostranstva, v nahrbtniku pa tovorite nekaj še bolj prepovedanega. Slišali boste odmeve Carlosa Santane na Woodstocku, petje črnega petelina na tereminu in zanesljivo plesali vse dokler delirij ne bo popoln! Naj bo kozmični mambo vaš izbrani zaključek Festivala Lent 2024 – vamos a bailar!


Vstopnice: 16 € sedišče (do 20. 6.) / 21 € sedišče (od 21. 6.)

Vstopnica za prizorišče Minoriti – Oder Nove KBM vsak večer po končanem koncertu oz. prireditvi velja tudi kot vstopnica za Minoriti After Party.


 JazzLent paket
Pri nakupu 3 ali več vstopnic za tri ali več različnih koncertov programskega sklopa JazzLent velja 20% popust na celotno vrednost nakupa.


*Prireditev bo izvedena v vsakem vremenu. Ker želimo vsem obiskovalcem omogočiti prijetno spremljanje dogodka in dobro vidljivost na oder, odpiranje dežnikov na prizorišču ni dovoljeno. Svetujemo vremenu primerno obutev in oblačila.

Nastopajoči: 

Gabriel López, kitare, klaviature, vokal
Dr. Alderete, teremin, video v živo
Israel Martinez, električni bas
Darío Maldonado, klaviature, kitare, orgle
Lucio de los Santos, flavta, tolkala, vokal
Roberto Bañuelos, güiro, vokal
Zyanya Gonzales, timbale, boben
Camillo Barrero, konge, tolkala, vokal

 

Pokrovitelj dogodka