Večer slovenske popevke: Nad mestom se dani

Večer slovenske popevke: Nad mestom se dani

tor

10

jan

00:00

VSTOPNICE

xx € - xx €

Lokacija

tor

10

jan

00:00

VSTOPNICE

xx € - xx €

Lokacija

tor

10

jan

00:00

VSTOPNICE

xx € - xx €

Lokacija

Nostalgičen večer z Big bandom Orkestra Slovenske vojske pod vodstvom Rudolfa Strnada ter z Nuško Drašček, Raiven, Veroniko Strnad, Gregorjem Ravnikom, Rudolfom Gasom in posebnima gostoma Tomažem Domiceljem in Alfijem Nipičem!

Slovenska popevka ima dolgo in žlahtno tradicijo. Prvič so se ji s samostojnim festivalom poklonili že leta 1962 na Bledu. O priljubljenosti tega žanra govori podatek, da je žirija izbirala med kar 132 prijavljenimi skladbami, o tem, kako cenjen je, pa to, da je nabor pevcev, ki so bili po njenem mnenju dovolj kvalitetni za izvajanje, oklestila tako zelo, da so morali nekateri nastopiti večkrat – Marjana Deržaj celo petkrat! K visokemu ugledu slovenske popevke je prav gotovo prispevalo, da so besedila zanjo pisali najbolj cenjeni slovenski pesniki, med njimi tudi Janez Menart in Ciril Zlobec, glasbo pa odlični skladatelji, kot so Bojan Adamič, Jože Privšek ter Mojmir Sepe. Ne preseneča torej, da so skladbe praviloma postale uspešnice. »Ko gremo domov, si v spominu ali na glas požvižgavamo nove viže,« so po prvem festivalu navdušeno zapisali v Tedenski tribuni.

Veliko teh popevk je priljubljenih še danes, njihov lesk pa je s patino časa le še pridobil na dragocenosti. Ko jih zaslišimo na radijskih valovih, se zdi, da se je čas ustavil, in ni nas malo, ki se ob poslušanju nostalgično ozremo nazaj v »dobre stare čase«. Na Festivalu Lent jih bomo oživili z Big bandom Orkestra Slovenske vojske in ta hip najbolj iskanimi slovenskimi izvajalci, kot sta naš evrovizijski adut Raiven in letošnja nagrajenka Prešernovega sklada Nuška Drašček. Miku zlate dobe se niso mogli upreti tudi Veronika Strnad, Gregor Ravnik in Rudolf Gas, kot posebna gosta pa bomo na odru pozdravili Alfija Nipiča ter Tomaža Domicelja.

Vrača se pomlad, Tam, kjer sem doma, Ne prižigaj luči v temi inlegendarni Orion je le nekaj naslovov, ki nas bodo odnesli nazaj v šestdeseta in sedemdeseta leta. In ko si boste ob odhodu s koncerta prepevali Nad mestom se dani ter noč prelili v svitanje, bo vrnitev v zlato dobo popolna!


Vstopnice: 18 EUR stojišče; 20 EUR sedišče (do 20. 6.) / 23 EUR stojišče; 25 EUR sedišče (od 21. 6.)

Prireditev bo izvedena v vsakem vremenu. Ker želimo vsem obiskovalcem omogočiti prijetno spremljanje dogodka in dobro vidljivost na oder, odpiranje dežnikov na prizorišču ni dovoljeno. Svetujemo vremenu primerno obutev in oblačila.

Nastopajoči: Big band Orkestra Slovenske vojske pod vodstvom Rudolfa Strnada

Gostje: Nuška Drašček, Raiven, Veronika Strnad, Gregor Ravnik in Rudolf Gas

Posebna gosta večera: Alfi Nipič in Tomaž Domicelj